Låga Testosteron Orsaka Viktökning Hos Killar?


Låga Testosteron Orsaka Viktökning Hos Killar?Det finns många faktorer som påverkar vikten och kan orsaka viktökning eller förlust. Kost och motion är huvudsakligen ansvariga för att orsaka förändringar i kroppen, när det gäller vikt och kroppssammansättning.

Dock är det allt tydligare från resultaten av olika kliniska studier att hormonella och kemiska förändringar i kroppen är betydande faktorer för viktkontroll.

Kemisk obalans kan orsaka plötsliga eller oväntade förändringar i vikt och kan tyda på ett underliggande hälsoproblem, som vikt förändring är bara en oönskad bieffekt. Ett flertal studier under de senaste åren har fokuserat på förhållandet mellan testosteronnivåer hos män, och viktökning.

Denna artikel tittar på sambandet mellan övervikt, metabola syndromet, kroppssammansättning och låga testosteronnivåer. Forskning är också föreslå sätt där både fetma och testosteronnivåer kan behandlas, på ett sätt som positivt påverkar båda.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida

Vad orsakar sänkt nivå av testosteron?

Låg testosteron nivåerna i kroppen kan bero på flera faktorer. I allmänhet gå män igenom Andropause från årsåldern och framåt, vilket är en nedgång i produktionen av testosteron som de gamla. Detta är en naturlig och progressiv minskning av testosteronnivåer.

Låga testosteronnivåer kan också bero på en brist på mineraler, speciellt zink, samt stress, förhöjt kortisol produktion, minskad produktion av DHEA, överträning, huvudet eller gonadala trauma eller buk fett ackumulering och insulin resistance. Vissa nyare studier har även funnit att faderskap orsakar en minskning av testosteronnivåer.

Studier har under senare år dragit ett samband mellan låga testosteronnivåer hos män och fetma. Men, har låg testosteron orsaka viktökning hos män, eller en människa som är överviktiga sänka sin testosteronnivåer?

Tja, studier börjar tyder på att svaret är båda, att göra det en ond cirkel som kan göra det mycket svårare att gå ner i vikt och att öka testosteronnivåer i kroppen.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida
Låga Testosteron Orsaka Viktökning Hos Killar?

Fetma orsakar minskningar av testosteron

Fettceller metabolisera testosteron till östrogen, sänka testosteronnivåerna. Därför, om kroppen har betydligt fler fettceller, som i en fet kropp, testosteron kunde vara metaboliseras mycket snabbare av kroppen, vilket leder till lägre testosteronnivåer. Studier stöder detta samband mellan ökad kroppsfett och minskad testosteronnivåer.

I en studie från 2006 (källa) på mer än 2.100 män i åldern 45 och äldre, var män med fetma 2,4 gånger mer benägna att ha låga testosteron jämfört med dem på en hälsosam vikt.

Studier visar också att som Body Mass Index (BMI) ökar, det är proportionell minskning av testosteronnivåer. Omvänt är också sant; som vikt är förlorad av överviktiga patienter, särskilt på grund av motion, testosteron nivåer stiga igen.

I en studie publicerad i fetma forskning, Forskarna mätte nivåerna av testosteron hos medelålders överviktiga män. Delas in i två grupper, genomgick en grupp en 16-veckors vikt-förlust programmet medan en kontrollgrupp gjorde ingenting.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida
Viktminskning gruppen förlorade genomsnitt 45 pounds och hade betydande ökningar i testosteronnivåer, vilket tyder på att behandla vikt problemet hade en betydande inverkan på endokrinologi i kroppen.

En genomgång av fyra relevanta studier fann att;

fetma är en viktig orsak till låga testosteronnivåer med Hypogonadism eller låga nivåer av testosteron, som "i 75% av män anses vara mycket överviktiga (BMI > 40 kg/m2).

Fetma verkade att vara kopplade till låga testosteronnivåer hos män i alla åldrar studerade. Slutligen, och viktigast av allt, drogs slutsatsen att;

testosteron minskar ses hos män när de blir äldre kan vändas med viktminskning.

Problemen med studier som följer överviktiga patienter för att upprätta en koppling mellan deras vikt och deras låga testosteronnivåer är att det spårar patienter när de redan är överviktiga, och redan har låga testosteronnivåer.

Detta gör att det är svårt att tydligt fastställa vilka hälsoproblem kom först, eller om de kommit tillsammans. Det kan vara att de är båda en indirekt följd av vissa andra beteende, till exempel kostvanor eller livsstil och fitness nivåer.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida

Låga testosteron främjar fetma

Studier är alltmer är att hitta att ändra testosteronnivåer kan användas för att förutsäga utvecklingen av metabola syndromet och typ 2-diabetes, när betraktas som en del av en bredare bild av patientens hälsa. En studie konstaterade att;

Epidemiologiska studier stöder en dubbelriktad relation mellan serum testosteron och fetma samt mellan testosteron och det metabola syndromet.

Detta kan bero på testosteron har en effekt på glukos, insulin och fett förordning, och en obalans eller brist på testosteron kan leda till obalanser i dessa områden, som oundvikligen att leder till förändringar i vikt och kroppssammansättning på lång sikt.

Metabolt syndrom ökar risken för hjärtinfarkt och stroke, och är ofta ett förstadium till typ 2 diabetes, och andra allvarliga hälsoproblem. Dessutom lägre än normalt testosteronnivåerna öka ansamling av fett inlåning, särskilt bukfett (visceral).

Denna fettfördelning är förknippad med högre risken för metabolt syndrom och därför andra allvarliga hälsoproblem, nämligen typ 2 diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Metabolt syndrom är ett tillstånd som omfattar förekomst av onormal kolesterolvärden, högt blodtryck, midja fetma och högt blodsocker.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida

Effekter på muskelmassa

Sjunkande testosteronnivåer menar att det är svårare att upprätthålla muskel massa. Detta kan fungera som en annan faktor som bidrar till viktökning. Detta beror på att muskeln samlas är en stor faktor för hur din ämnesomsättning, och någon nedgång i metabolism, utan justera värmevärde intag att tillgodose dessa förändringar kan leda till viktökning.

För att motverka denna effekt av sänka testosteronnivåerna, bör män öka frekvensen att de utöva och bör överväga att lägga till styrketräning. Även små mängder av styrketräning utförs regelbundet kan göra betydande skillnader till mängden muskel massa en person har, samt att hans vilande ämnesomsättning.

Studier har också visat att utöva orsakar testosteronnivåer att stiga, vilket gör det ett ovärderligt verktyg för att förbättra hälsa i allmänhet. Detta råd kan översättas till kvinnor också, när det gäller viktminskning; mer muskler innebär en högre ämnesomsättning, som kan ha en betydande inverkan på bantning ansträngningar.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida

Testosteron behandlingar kan hjälpa viktminskning?

En färsk studie (källa) antyder att testosteron behandlingar över en längre tid har en positiv och betydande effekt på vikt och BMI och midjemått.

Deltagarna, alla överviktiga eller feta män i åldrarna 38 och 83, studerade under fem år, och förlorade i genomsnitt 36 kg under loppet av fem år. Deltagarna gavs råd om hur att förbättra sina kostvanor och livsstil, men följde inte en kontrollerad kosthållning och motion regim.

Forskarna noterade att långsiktigt testosteron;

behandling vänder fettansamlingar med betydande förbättring i lean kroppsmassa, insulinkänslighet och biokemiska profiler av kardiovaskulär risk.

Men spekulerat vissa forskare att sambandet mellan behandling av låga testosteronnivåer och viktminskning kan vara indirekt. Behandling av låga testosteronnivåer förbättrar humör, energi nivåer, och minskar känslor av utmattning.

Dessa förändringar kan anstränga vikt förlust mindre utmanande, som dålig stämning och brist på motivation, samt låga energinivåer är alla kända för att spåra ur kosthållning, samt minska risken att faktiskt göra det till gymmet att utöva.

Synpunkter har också gjorts om motivationarna av den ovan nämnda studien, som det finansierades delvis av Bayer Pharma, ett företag som tillverkar ett märke av Testosteronundekanoat, en form av injicerbart testosteron som användes i studien. Huvudförfattare var också anställd av företaget.

Andra studier att fokusera på konsekvenserna av testosteron behandlingar har funnit att muskel massa ökar och fett massa minskar. Total viktminskning varierar dock mellan studier, särskilt som de alla följer patienter för varierande mängder av tid.

Studier har också visat att när patienterna förlorar vikt deras testosteronnivåer stiga naturligt.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida

Vår slutsats

Uppenbarligen låg testosteron kommer inte att vara den enda faktorn som orsakar viktökning; Det är mer troligt att sänkt testosteronnivåer bidrar till viktökning, tillsammans med andra dåliga vanor. Kost och motion kommer alltid att spela den mest betydande rollen vid fastställandet av kroppsvikt och sammansättning, och kan även bidra till att öka testosteronnivåer också.

Det är också viktigt att inte självmedicinera eller själv diagnostisera. Om du misstänker låg testosteronnivåer för att vara en faktor i viktförändringar eller humörsvängningar, är det bäst att tala med en läkare, som kommer att kunna köra tester för att tydligt fastställa källan till problemet.

Icke-medicinsk intervention är alltid att föredra framför lång sikt medicinsk behandling, och din läkare kommer att kunna föreslå ett flertal sätt att naturligt öka testosteronnivåer, liksom de bästa sätten att säkert och permanent gå ner i vikt

Disclaimer: Våra recensioner och undersökningar baseras på omfattande forskning från offentligt tillgänglig information till oss och konsumenter på tiden av första publicerar inlägget.

Informationen är baserad på våra personliga åsikt och medan vi strävar efter att säkerställa att informationen är aktuell, tillverkare gör från tid till annan ändra sina produkter och framtida forskning kan vara oense med våra resultat. Om du anser att någon uppgift är felaktig, kontakta oss och vi kommer att granska informationen.

Klicka här för att köpa testosteron från officiella hemsida